Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Barkácsötletek képes leírás - Barkács, barkácsolás.tlap.hu
részletek »

Barkácsötletek - Barkács, barkácsolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: barkacs.tlap.hu » Barkácsötletek
Keresés
Találatok száma - 23 db
A tapétázás fortélyai

A tapétázás fortélyai

Tapéta - Tapéta információk. Tapéta típusok. Tapéta fajták. Tapéta kellékek. Tapéta ragasztók. Hogyan kell tapétázni? Gyakorlati tanácsok kezdő tapétázóknak. A tapéta választék napjainkban akkora méreteket öltött, hogy aki megfelelő elképzelés és terv Tapétanélkül megy be egy tapéta üzletbe, az biztosan elszédül a színek és minták óriási tengerében. Ezért érdemes szobánként előre megtervezett elképzeléssel, színekkel, vagy mintákkal szűkíteni a tapéták körét.

Ablakszigetelés sajátkezűleg

Ablakszigetelés sajátkezűleg

Ablakszigetelés saját kezűleg. Ablakszigetelés teljes folyamatát lépésről lépésre bemutató oktatóvideókkal tűzdelt ingyenes tanfolyam. Energiakiadásaink közül a fűtésre költjük a legtöbbet. Ha szeretnénk saját magunk lefaragni a költségeinkből, akkor szigeteljük nyílászáróinkat. Csináld magad ablakszigetelés!

Ajtókeret csempemozaikkal

Ajtókeret csempemozaikkal

Egyedi mozaiktechnikával készült alkotásaim tára ez, leírással, sok-sok képpel. Szekrény, virágtartó, asztal ... bármibe új lélek barkácsolható egy felújítás során. Ez esetben a korábban készült járdából megmaradt ép és törött járólapoknak az lett a sorsuk, hogy az ajtókeretet életre varázsolják.

Alföldfa kft. - Barkácsolóknak

Alföldfa kft. - Barkácsolóknak

Barkácsolók részére lambéria, hajópadló témakörben tippek, ötletek. Hogyan spóroljunk a lambéria felrakásán, hogyan rakjunk fel fenyő lambériát, hogyan rakjunk fel csomós/görcsös fenyőt, hogyan fedjünk le csomós/görcsös fenyő lambériát, hogyan fessünk faburkolatot, hogyan fényezzük újra a lambériát, hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát, fenyőpadlózás csináld magad, miért az OSB lap, mi a PEFC, mi az FSC, VEH szabvány, lambéria, hajópadló, KVH gerenda minősítése. Egyszerű tippek az egészséges otthonhoz.

ANRO - Lakásfelújítás házilag

ANRO - Lakásfelújítás házilag

Az ANRO Webáruház Magazin rovatában számos cikket és csináld magad útmutatót tekinthet meg a weboldalra látogató. Festési, faldíszítési tippek, világítási ötletek egy helyen! A cikkek rengeteg képpel illusztráltak, így akár az otthoni lakásfelújításhoz is elleshetünk néhány praktikát! Emellett fórum is található, ahol a már meglévő tapasztalatokat beszélhetik meg a hobbi barkácsolók!

Hirdetés
Árnyékolástechnika saját kezűleg

Árnyékolástechnika saját kezűleg

Legtöbbször kihez fordulunk, ha szakember nélkül szeretnénk előrehaladni árnyékolóink megjavításában? A gyakorlatban az tűnik bevált módszernek, hogy egy szomszédtól, vagy egy ismerőstől elég hamar tanácsot kaphatunk a ház körüli barkácsolás terén. Ezeknek az ötleteknek az a hátulütője, hogy nem mindenki esetében működnek. Egy árnyékolástechnika szakmai oldal meg nem mindig könnyen érthető nyelvezettel van ellátva. Ezeket a problémákat küszöbölte ki az oldal egyszerű szövegezéssel és gyakorlatban alkalmazható ismeretek bemutatásával. Nézzük meg!

Az egyedi méretre készített bútor,  az otthon legszebb dísze

Az egyedi méretre készített bútor, az otthon legszebb dísze

Sokan saját maguknak szeretnének készíteni otthon bútorokat, kisebbeket, nagyobbakat. A kezdeteknél mindig bajban vannak hogyan is kell megtervezni, kiszámolni az a bútorhoz szükséges anyag szükségletet, mit milyen mérettel kell számolni, milyen vastag az élfólia, lehet e otthon elvégezni az élfóliázást, hogyan kell az ajtókra felszerelni a kivetőpántokat, milyen eszközök kellenek a szereléshez, milyen szerszámok szükségesek az összeállításhoz.

Barkácsáruházak kertészszemmel

Barkácsáruházak kertészszemmel

Hol vásárolnak a kertészek? Faiskolákban, gazdaboltokban, de egyre inkább barkács-áruházakban. Utánajártunk, hogy a Baumax, BricoStore, Obi és Parktiker mit kínál a kert tulajdonosoknak. Hol vásárolnak a kertészek? Faiskolákban, gazdaboltokban, de egyre inkább barkácsáruházakban. Utóbbi kategóriában több nemzetközi lánc sikerrel vetette meg a lábát hazánkban. Utánajártunk, hogy a Baumax, BricoStore, Obi és Parktiker mit kínál a kert tulajdonosoknak. Az eredmény: szinte mindent! Éles konkurenciaharc folyik a hazai barkácsáruházak között - olvashatjuk sok helyen. Nem csoda, hisz nem kisebb a tét, mint minél nagyobb szelet kihasítása az építési, lakberendezései, kerti piac óriási tortájából. Minél több vásárlót kell becsalogatniuk az üzleteikbe, és ezt rendkívül kreatív módszerekkel, ötletekkel igyekeznek elérni. A hazai piacon 1992 először megjelenő Baumax, majd az őt két évvel később követő, de az áruházak számában már felülmúló OBI uralja a piac nagyobbik részét: valószínű ezért is kell a Praktiker áruháznak az érzelmekre hatva reklámarcok bevetésével (Reviczky Gábor, Erdei Zsolt) is magukra irányítani a vásárlói figyelmet. Jelenleg a boltok számát tekintve a BricoStore a sereghajtó, de persze ez nem feltétlen tükrözi az árbevételek alakulását.

Barkácsötletek forrása.

Barkácsötletek forrása.

Ötletek, tippek, trükkök a szobafestés-mázolás, és tapétázási munkákhoz barkácsolóknak! Trilak festék ismertetők, valamint hasznos tanácsok: a lakberendezés és lakáskultúra területéről. Már több mint 70 bejegyzés nyereményjátékok és letölthető e-könyvek bemutatása. Az oldal a Szobafestés házilag című kiadvány információs blogjaként indult. Hetente frissülő tartalommal, sok képpel és videós útmutatóval. Amit érdemes tudni a falfestésről és dekorálásról barkácsolóknak!

Hirdetés
Barkácstippek gyerekenek

Barkácstippek gyerekenek

Nyomdázás: Hozzávalók: néhány nagyobb burgonya, éles kés, víz-v.temperafesték, papírlapok, ecset, papír zsebkendő, különböző játékok- kocka, lego. A kettévágott burgonya felületére figurákat faragunk /fa, ház, nap virág.../ ezt befestjük sűrűbb festékkel és rányomjuk papírra. Ugyanezzel a technikával összegyűrt papírzsebkendőt, kockát, lego darabot festhetünk be és nyomdázzuk át a papírra. Különböző színeket egymás mellé pl: virágokból- kert lesz, házakból- utca, fákból- erdő...lehet- képalkotást, a síkban való elhelyezés fejlődését segíti. Pókfonás: Hozzávalók: maradék vastagabb fonalak, hurkapálcák 2 hurkapálca darabot egymásra merőlegesen helyezünk, összekötjük fonállal középütt. A középpontból kiindulva, folyamatosan körbe haladva minden pálcikán egyszer tekerjük körbe a fonalat, ügyelve arra, hogy egyenletesen- ne erősen feszítsük. Amikor már több sorunk kialakult, új színnel folytassuk /hozzákötünk más színű fonalat/. A gyerekek körében igen kedvelt és a kéz finommotorikus mozgását fejleszti és szép, csíkos képpé válik, amelyet falra is kitehetünk.

Barkácsvideók

Barkácsvideók

Ha lefűrészeltük, legyalultuk, a megfelelő helyekre lyukakat fúrtunk az éppen készülendő polcunkon vagy bútorunkon, akkor nem maradt más hátra, mint a csavarozás. Hogyan csavarozzunk? A végfázishoz értünk, a csavarozáshoz. Egy akkumulátorral működő fúrót használunk jelenleg, helyezzük fel az akkumulátort. A fúró jobbra- és balra való forgásiránnyal rendelkezik. Van még egy nyomatékszabályzó rajta, ami egy gyorstokmány, egy erőteljes mozdulattal nyitható. Ide helyezhetjük be a speciális fejet, ami alkalmas a csavarok behajtására. Többféle méret is létezik ebből. Helyezzük a fejet a csavarfejre, tartsuk meg kicsit erősebben és máris csavarozhatunk. Amikor elég egy bizonyos mélységig, megfeszül, és kikapcsol, nem tekeri tovább, illetve egy ütvefúró mozdulattal beszorítja a csavart. Kitekeréshez a gombot át kell állítani a fúrón és máris kitekerhetjük a csavarokat.

Csuhéfonás

Csuhéfonás

Szeretettel üdvözlöm Pappné Rácz Ildikó csuhéfonó népi iparművész oldalán. Régi álmom valósult meg, mikor 2002-ben elkészült műhelyem, mely festői környezetben található. Az erdő szomszédsága a természetes anyagok közelsége jó alkotólégkört teremt. Műhelyemet szívesen megosztom csuhé és természetes anyagok /gyékény, szalma sás, termések/ iránt érdeklődő kedves vendégekkel. Szívesen megmutatom a csuhéból, csutkából készült játékok, tárgyak készítésének módját. Csodálatos dolog az élettelen anyagot víz által, új formában élővé varázsolni. Sok örömet ad ez a tevékenység, mely felnőttnek alkotás, gyermekeknek játék. Kiegészítő programként erdei túrázást, lovaglást, íjászatot tudunk ajánlani családommal. Előzetes egyeztetés alapján a hét bármely napján várom a látogatókat.

Duguláselhárítás házilag

Duguláselhárítás házilag

Az otthoni duguláselhárítás saját kezűleg sok esetben költségkímélőbb, mint duguláselhárító szakembert hívni. A duguláselhárítás saját kezűleg is megoldható, ha nem félünk és nem undorodunk a csatornatisztítással járó kellemetlen, sokszor gusztustalan munkák elvégzésétől. Bár sok embert riaszt a csatornáinkból feltörő és kifolyó szennyvíz rémisztő látványa. Látogass el oldalunkra, ahol ötleteket és praktikákat találsz a házi duguláselhárításhoz.

Hobbiművész

Hobbiművész

A Hobbyművész művészellátó hagyományokra épülő bolthálózat. Vezető európai gyárak képviselői vagyunk, közvetlenül a gyáraktól forgalmazzuk a termékeink 80%-át. - Kiváló minőségű, megbízható termékeinkkel egyszerűvé és örömtelivé tesszük az Ön alkotását. - A legújabb termékek, technikák azonnal megjelennek boltjainkban. - Az alkotás szerelmeseit a hobbiművészeti technikák legszélesebb választékával várjuk. - Áraink ár-érték arányban a legkedvezőbbek hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. - Szakértő munkatársak várják Önöket minden boltunkban, mivel a Hobbyművésznél a kollégák rendszeres képzéseken vesznek részt a gyárakban a forgalmazott termékekből és felhasználásukból. - Folyamatosan megújuló mintadarabjainkkal szeretnénk újabb és újabb ötleteket adni Önöknek. - Magas színvonalú tanfolyamaink (önköltséges, illetve ingyenes*) segítségével bárki magabiztos tudást szerezhet az egyéni alkotáshoz. - Évente a legújabb trendeket tartalmazó ötletkatalógussal segítjük az Önök választását. - Aki a Hobbyművész boltokat látogatja, otthon is segítséget kap a folyamatosan frissített sokoldalú weblappal és webáruházzal. - Személyesen a boltjainkban, telefonon vagy emailben azonnal válaszolunk minden felmerülő érdeklődésre, kérdésre. -Az ingyenes lehetőségekről regisztrált vevőink értesítést kapnak.

Kapu szerelési útmutató

Kapu szerelési útmutató

Forinet és Bekafor szárnyas kapuk esetében az egyszerűségre és könnyen szerelhetőségre törekedtünk összeszerelő üzemünkben. Fóliázott kivitelben a kapu minden egységét megtalálja és mint a lapra szerelt bútorok esetében szerelési utasítás segítségével a kapu könnyen beállítható.

Kevés ember által ismert szempont melegburkolat vásárláshoz

Kevés ember által ismert szempont melegburkolat vásárláshoz

Egy átlagos vásárló durván 3-4 szempont alapján választja ki otthonába a melegburkolatot. Ez kritikusan kevés, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi lehetséges elvárásnak kellene még megfelelni a leendő padlóburkolatnak. Csak ezekről sokan nem is tudnak! Nyilván ezek fontos szempontok, és érdemes is ezeken a kérdéseken végigmenni, de ahhoz, hogy valóban megfelelő melegburkolatot válassz, Neked több szempontot is figyelembe kell venned. Ugyanis Neked nem csak egy burkolatra van szükséged, ami elfedi a rideg betont. Neked egy padló kell, ami a hátán viszi az egész otthonod, egy padló, ami a stílusodhoz a leginkább közel áll, ami a lehető legnagyobb terhet leveszi a válladról. A padlódban sokkal több van, mint gondolod, sokkal több, mint amit általában kihoznak belőle az emberek. Ezen fogunk most végig menni, hogy Te is megismerd azt a 8 rejtett szempontot, amit mások szinte mindig figyelmen kívül hagynak. Milyen kérdéseket kell feltenned, hogy ideális burkolatot válassz magadnak?

LOGI-VÁR

LOGI-VÁR

A fa építőjáték 3 kicsi gerendatípust tartalmaz. A játék különlegessége hogy ezek az elemek kompatibilisek egymással (nincs szükség külön tető, ajtó és egyéb összekötő elemre), ezáltal a gyerekek bárhogyan kötik egymásba az alkatrészeket valami érdekes térbeli konstrukciót sikerül megalkotniuk. A legegyszerűbb építményekből kiindulva mint pl. karám, a legkomplikáltabb makettekig bármi megépíthető.

Tuti menü